Annie's Cottage
4 King Street
Springbok 8240
South Africa
Tel/Fax +27 (0)27 7121451
Cell 083 4541252
annie@springbokinfo.com
Springbok - Northern Cape

Het hart van Namaqualand
Stad van diamanten, koper en voorjaarsbloemen. Springbok heeft vooral een historische betekenis in het noorden van de Kaap. Het is een rustig stadje gelegen in de schoot van een ruime omgeving.

Geschiedkundige achtergrond
In 1684 kwamen Nama en Khosa-volkeren aan in het Kasteel in Kaap De Goede Hoop om hun kettingen en armbanden te verkopen. Simon van de Stel was ervan overtuigd dat ze afzakten van de Monomatapa en hij begon expedities te beleggen naar de meest westers gelegen hoek van de Noordelijke Kaapprovincie. Heden is deze plaats «De tuin van de Goden » genoemd en staat bekend voor zijn voorjaarsbloementapijt in augustus en september. Koper werd gevonden in de boerdeij Melkboschkuil in 1850.In 1852 kocht de mijncompagnie Phillips and King de boerderij van Long Kowie Cloete. Deze compagnie werd later bekend onder de naam Kaapse Koper Compagnie. Deze mijn werd de eerste commerciële mijn in Zuid- Afrika, maar was al leeg in 1888. In 1863 werd de stad Springbokfontein in kaart gebracht door de heer Fletcher. Springbok ontstond rond de kopermijn.

Klimaat in Springbok
Springbok kent 300 dagen zonneschijn en amper 2 cm regen per jaar. Temperaturen gaan van 30 graden in de zomer tot 6 graden in de winter. Er heerst een warm, gezond klimaat zonder vrees voor malaria.
Springbok - poort naar Namibië
Springbok is slechts 120 km verwijderd van het zuiden van de Namibische grens. Het heeft ook de ideale ligging om te overnachten, halfweg tussen Kaapstad en Windhoek. Er zijn slechts enkele kleine arrangementen verder noordwaarts met weinig comfort. In Sprinbok vind je uitstekende hotels, gastenverblijven, campings, restaurants, warenhuizen, tankstations en een luchthaven.

Het Springbok van vandaag
Springbok ligt diep weggeborgen tussen de bergruggen, zo'n 600 km ten noorden van Kaapstad. Het is het commerciële en culturele centrum van Namaqualand, onmiddellijk aan de N7, die directe verbinding geeft tussen de Kaap en Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Het is een voorspoedige stad met 15.000 inwoners. Hun voornaamste bron van inkomen komt uit het toerisme, de mijnactiviteit, de handel en de opbrengst van de boerderij.

Winkelen in Springbok
Springbok is een levendig winkelstadje, een grote attractie voor streekgenoten alsook voor de bezoekers uit Pofadder, Garies, Kleinzee, Port Nolloth en Alexander Baai, allemaal minder dan een halfuur van Springbok verwijderd. Inheemse mensen van Herero en Ovambo proberen er hun rieten mandjes en zelfgemaakte houten voorwerpen te verkopen. We hebben er een levendige huisvlijtnijverheid waar huismoeders en artiesten proberen hun zelfgemaakte kleren en kunstobjecten te verkopen .Je moet het gezien hebben! Karlientjie en Jopie mag je zeker niet voorbijgaan als je geschenken wilt uitzoeken.

Webdesign an hosting by
Southern Domain
Cape Town